Spring naar het artikel

Ben je een man en heb je seks met mannen?

Laat je testen en vaccineren

Als je een man bent die seks heeft met mannen, is het goed om je twee keer per jaar te laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Dit kan gratis en anoniem bij de soa poli. Je kunt je ook laten testen bij je huisarts.

Hepatitis B vaccinatie

Je kunt je bij de soa poli ook gratis en anoniem laten vaccineren tegen hepatitis B. Dit is een virus dat ernstige leverinfecties kan veroorzaken. Door vaccinatie bescherm je jezelf levenslang tegen hepatitis B.

Je krijgt in totaal drie injecties, verdeeld over een periode van zes maanden. Je kunt telefonisch een afspraak maken voor vaccinatie bij de soa poli. Ook online kun je een afspraak maken via mantotman.nl.

Hepatitis A vaccinatie

Je kunt er voor kiezen om je hepatitis B vaccinatie te combineren met een vaccinatie tegen hepatitis A.

Je krijgt dan geen extra prikken, maar een gecombineerd vaccin. Je betaalt alleen het hepatitis A vaccin. De totale kosten voor dit vaccin zijn 50 euro.

Meer informatie

 • Man tot Man
  Mantotman.nl is dé website voor mannen die seks hebben met mannen. Je vindt op Mantotman.nl uitgebreide informatie en advies over seksuele gezondheid, test- en vaccinatiemogelijkheden en een plezierig seksleven.
 • The Hangout 010
  De huiskamer voor Rotterdamse LHBT jongeren.
 • COC Rotterdam
  Belangenvereniging van en voor LHBT's in de regio Rotterdam
 • COC Leiden
  Belangenvereniging van en voor LHBT's in de regio Leiden