Spring naar het artikel

Testlab Rotterdam

Testlab Rotterdam


Testlab is het inloopspreekuur voor homo- en biseksuele mannen die zich laten testen via mantotman.nl. Het inloopspreekuur voor Testlab bij de GGD Rotterdam-Rijnmond is iedere werkdag tussen 8.45 en 11.30 uur en tussen 13.15 en 16.15 uur.
 

Afspraak

Een afspraak voor Testlab via MantotMan is anders dan een reguliere afspraak op de Soa Poli. Het is een korter gesprek met verpleegkundige of doktersassistente, omdat men online al een vragenformulier invult. Printen is niet meer nodig, het is voldoende om de code op het formulier mee te nemen naar het inloopspreekuur. In het gesprek wordt enkel kort gevraagd naar eventueel gebruik van medicatie, allergieën en vaccinatiestatus van Hepatitis A en B.

Vertrouwelijkheid

De soa poli hecht veel waarde aan vertrouwelijkheid. Er wordt discreet met medische gegevens omgegaan. Dit betekent dat er zonder toestemming nooit informatie naar andere partijen gaat, zoals een huisarts of zorgverzekering

Veelgestelde vragen

Nee, de samenwerking stopt niet. De dienstverlening wijzigt alleen. Cliënten komen vanaf 1 januari ’18 naar de soa poli voor het inloopspreekuur. Ze gaan niet meer naar Star Medisch Diagnostisch Centrum.

Een afspraak via het inloopspreekuur is sneller. Er vindt een korter gesprek met de verpleegkundige of doktersassistente plaats. Die stelt enkel een paar aanvullende vragen naast de vragen die je via de website hebt ingevuld. In het gesprek wordt enkel kort gevraagd naar

 • eventueel gebruik van medicatie
 • allergieën
 • vaccinatiestatus tegen Hepatitis A en B.

Er kan goed ingespeeld worden op vragen over soa-testen en advies over vaccinatie. Ook zijn de uitslagen van de soa-testen sneller bekend.

Via de website MantotMan.nl meld je je aan door een formulier in te vullen. Vervolgens kun je (vanaf 1 januari 2018) iedere werkdag tussen 8.30-11.30 uur en 13.30-16.15 uur naar het in loopspreekuur komen.

Nee, testen en bloed prikken zal vanaf dan op de soa poli bij de GGD Rotterdam-Rijnmond plaatsvinden. De volgende locaties blijven wel bestaan:

RLM laboratorium:

 • Albert Schweitzerziekenhuis Locatie Dordwijk
  Albert Schweitzerplaats 25
  3318 AT Dordrecht
  Maandag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur
 • Beatrixziekenhuis
  Banneweg 57
  4204 AA Gorinchem
  Maandag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur
 • Lingepoli
  Koningin Emmalaan 82
  5141 EE Leerdam
  Maandag t/m donderdag 8.00-12.45 uur en van 13.15-16.45 uur
  Vrijdag van 8.00-12.30 uur

Wanneer het erg druk is en de wachttijd langer dan een uur is krijg je dit bij binnenkomst te horen.

Nee, het inloopspreekuur is alleen bedoeld om te testen. Als je wel gewaarschuwd bent, klachten hebt of een andere vraag hebt rondom soa en seksualiteit ben je welkom op een regulier spreekuur. Hierbij vindt een gesprek plaats met de verpleegkundige. Bel met de soa poli voor een afspraak.